Bliksund køber hollandske Moditech – bliver førende inden for digitale løsninger til nødberedskaber internationalt

Som en del af en international satsning opkøber Bliksund hollandske Moditech for at styrke sin position inden for nød- og brandberedskaber. Moditech er førende markedsleder inden for interaktive redningsløsninger til køretøjer, og dermed styrker og supplerer opkøbet Bliksunds portefølje af løsninger.
Bliksund and Moditech join forces to deliver digital tools to emergency services internationally blog hero image

Bliksund, der med afdeling i Danmark er en førende leverandør af digitale værktøjer til nødtjenester, er glade for at kunne annoncere sit opkøb af det hollandske firma Moditech. Moditech har udviklet en platform med navnet Crash Recovery System, der giver nødhjælpspersonale nem adgang til omfattende køretøjssikkerhedsoplysninger direkte på ulykkesstedet.

Med over 2.000 virksomheder fordelt på over 30 lande, der stoler på platformen, har den nu 14.000 aktive brugere, herunder førstehjælpspersonale, redningspersonale og personale til at genoprette køretøjer.

Bliksund har i de seneste år opkøbt nordiske virksomheder, herunder danske Incendium, og har på den måde flyttet fokus fra præhospital behandling til dækning af alle akuttjenester. Med over 200 brand- og redningstjenester i Norden, der benytter sig af Bliksunds løsninger, ser virksomheden muligheder for at udvide sin indflydelse inden for den internationale beredskabssektor.

Janne resize-1“Jeg er glad for at byde Moditech-teamet velkommen til Bliksund-familien. De bringer stor viden og talent med sig, hvilket styrker vores globale tilstedeværelse. Vores løbende bestræbelser på at forbedre vores udvalg af digitale værktøjer hænger rigtig godt sammen med tilføjelsen af Crash Recovery System. Dette strategiske opkøb giver ikke kun et forbedret og sikkert arbejdsmiljø for beredskaber, men styrker også vores internationale position” – Janne T. Morstøl, CEO hos Bliksund.

 

Globalt, anerkendt standard i branchen

Moderne køretøjer anvender højstyrkestål, ekstra forstærkninger og et bredt udvalg af sikkerheds- og fastholdelsessystemer, der forbedrer beskyttelsen i tilfælde af en ulykke markant. Disse sikkerhedsforanstaltninger har bidraget til en betydelig stigning i overlevelsesraten. Samtidig medfører disse forbedringer også nye udfordringer for beredskabstjenester, der reagerer på ulykken og fjerner passagerer, der er fanget i køretøjet. For at imødekomme disse udfordringer har Moditech udviklet en løsning, der leverer skræddersyet information til redningspersonale, hvilket sikrer en effektiv og sikker udredningsproces.

Som opfinderen af det interaktive redningskoncept er Moditech blevet anerkendt af alle større bilproducenter som eksperter inden for branchen. Moditechs løsning har udviklet sig til at blive en ISO17840 - en globalt anerkendt standard i branchen.

20240207_143549782_iOS-1“I vores søgen efter en partner, der kunne hjælpe os med at accelerere vores ekspansion, fandt vi den ideelle partner i Bliksund. Deres stærke tilstedeværelse i Norden, globale vækstsatsninger, indgående viden om nødtjenesters software og supportkultur passer rigtig godt med vores mål. Vi ser frem til at gå ind i denne nye fase med entusiasme og har et positivt blik for fremtiden." – Jan Mooij, CEO hos Moditec

 

Moditechs platform er tilgængelig på tværs af alle mobile platforme og integreres problemfrit med andre systemer. I flere lande er løsningen integreret med de nationale nummerpladedatabaser for at sikre nem bestemmelse af køretøjstypen.

International milepæl

I 2021 opkøbte det svenske investeringsfirma Monterro, Bliksund. Siden opkøbet har virksomheden fokuseret på international vækst og på at udvikle produktportføljen. Derfor ser Monterro et stort potentiale i, at Moditech og Bliksund går sammen.

Moditech har etableret en solid position inden for inden for interaktive redningsløsninger til nødtjenester, og sammen vil Moditech og Bliksund blive en endnu stærkere udbyder af digitale værktøjer til nødtjenester globalt.

"Dette markerer en stor milepæl for Bliksund og stemmer overens med deres vækststrategi. Opkøbet repræsenterer et vigtigt skridt i Bliksunds fortsatte internationale ekspansionsrejse." - Thomas Bill Revland, Medstifter hos Monterro

 

Om Moditech

Moditech Rescue Solutions er et SaaS-selskab, der har udviklet en unik platform til at støtte og styrke førstehjælpere, redningsprofessionelle og genoprettelsestjenester i at redde liv hver dag. Moditech giver med deres avancerede Crash Recovery System nødhjælpere en nem og hurtig adgang til alle køretøjssikkerhedsoplysninger direkte på ulykkesstedet. Virksomheden blev grundladt i 2003 og har base i Zwaag i det nordlige Holland. Moditech er en nytænkende teknologivirksomhed, der er specialiseret og har etableret sig som en pioner og markedsleder. Som opfindere af det interaktive redningskoncept anerkendes de af alle store bilproducenter som eksperter på dette område. For mere information, se moditech.com