Bliksund opkøber Flexit Fire – bliver markedsleder i Norge

For at styrke vores markedsposition som den førende leverandør af operationelle styringssystemer til den norske brand- og redningstjeneste køber Bliksund virksomheden Flexit Fire. Virksomheden leverer et cloud-baseret styringssystem til mere end 80 kunder i Norge såvel som Island. Ved at integrere Flexit Fires kundebase og løsninger i sin portefølje vil Bliksund være den markedsledende leverandør til brand- og redningstjenesterne i Norge.

Bliksund opkøber Flexit Fire Blog hero billede

 

Med rødder tilbage til 2006 har Flexit Fire investeret i digitalisering af brand- og redningstjenester i norske kommuner siden starten. Virksomheden har opbygget en solid kundebase bestående af næsten 80 brand- og redningstjenester, der dækker mere end 100 kommuner. Virksomheden leverer også løsninger til flere brandvæsener i Island og det norske forsvar og branddokumentation til den private sektor. Med Flexit Fires kundebase og løsninger integreret i porteføljen vil Bliksund være den markedsledende leverandør til brand- og redningstjenesterne.

 

Janne Morstøl, CEO Bliksund profil billedeFlexit Fire har gennem årene opbygget dyb faglig ekspertise, et bredt netværk og en stor kundebase. Ved at integrere deres løsning i Bliksund GRID kan vi tilbyde en bredere løsning med flere funktionaliteter til markedet. Dette opkøb giver os en solid markedsposition i Norge. Derudover har Flexit fire kunder og netværk i Island, som yderligere understøtter vores globale ekspansionsstrategi. Vi glæder os til at byde Fredrik og teamet velkommen til Bliksund.

Janne T. Morstøl, adm. direktør i Bliksund

 

Bliksund og Flexit Fire har konkurreret og arbejdet med de samme kunder på det norske marked i flere år. Flexit Fire har ligesom Bliksund haft fokus på at levere fleksible løsninger, der understøtter digitaliseringen af brand- og redningstjenester inden for områder som ekspertise, øvelser, udstyr, personel og tjeklister.

Bliksund har opbygget en solid position på markedet med løsninger, der er skræddersyet til brand- og redningstjenesterne. Bliksund har en solid ejer og et stort udviklingsteam, der kommer os og vores kunder til gode. Vi bliver en del af en større organisation, der deler de samme værdier som os. Samtidig får vores kunder endnu flere muligheder med adgang gennem en større udviklingsorganisation og et dedikeret kundeteam, der skal sikre videreudvikling af løsningen i fremtiden, siger Fredrik Sandø Jessen, adm. direktør i Flexit Fire.

Det svenske investeringsselskab Monterro har specialiseret sig i nordiske softwarevirksomheder og blev ejer i Bliksund i februar 2021. Siden da har det Grimstad-baserede firma etableret en filial i Oslo samt åbnet et kontor i Lund, Sverige, og et udviklingskontor i Vietnam. Det bliver selskabets andet opkøb til efteråret efter opkøbet af danske Incendium i august.

Bliksund har et godt momentum, og opkøbet understøtter virksomhedens strategi og ønske om at konsolidere sin position som markedsleder inden for digitale løsninger til norske brand- og redningstjenester, siger Roald Hunvik, landechef i Monterro Norge.