Bliksund opkøber Incendium for at styrke international markedsposition

For at styrke sin internationale position køber det Monterro-ejede Bliksund Incendium, en førende leverandør af videoløsninger til beredskabstjenester, for at styrke sin internationale position. Løsningerne supplerer Bliksunds tilbud og dækker en stigende international efterspørgsel efter video i beredskabstjenesterne.

bliksund opkøber incendium blog hero billede

Siden starten i 2009 har Incendium opnået en førende position inden for video til beredskabstjenester i Norden. Virksomhedens løsning IncidentShare er en brugervenlig og intuitiv løsning til deling af videoer, som sikrer bedre situationsfornemmelse, lettere koordinering og ressourceallokering samt hurtigere evaluering og træning. Tjenesten understøtter streaming af video fra mobiltelefoner, droner, biler, body cams og andre IoT-enheder. F.eks. kan operatører i ekspeditionscentraler hurtigt og sikkert få og modtage video fra opkaldende personer.
 
Gennem et samarbejde i det EU-finansierede PreVis-projekt "Prehospital video collaboration" blev de klar over, hvordan løsningerne supplerede hinanden. Det matchede også en stigende efterspørgsel efter live-videooverførsel i ambulancetjenesten. Bliksund og ejeren Monterro, der fokuserer på at øge sin internationale tilstedeværelse inden for beredskabstjenesterne, så et stort potentiale for fælles løsninger både på det nordiske og det internationale marked.

 

Janne resize-1Med Incendiums ekspertise inden for realtidsvideostreaming og de matchende virksomhedskulturer supplerer virksomhederne hinanden meget godt. Vi arbejder hele tiden på at videreudvikle vores løsninger, og brugen af videotransmission i beredskabstjenesterne er efterspurgt. Ved at integrere løsningerne kan vi tilbyde fremtidssikrede løsninger, der vil give beredskabstjenesterne en endnu bedre og lettere arbejdsdag. Samtidig vil det også give os en stærkere position internationalt.

Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Bliksund

 

Placeret på et internationalt marked

Ligesom Bliksund har Incendium i mange år leveret løsninger til beredskabs- og sundhedstjenesterne og har stor erfaring med at levere og drive missionskritiske løsninger. Løsningerne leveres til kunder i Norge, Danmark, Sverige, Island, Canada og Benelux. Kundelisten omfatter bl.a. brand- og redningscentraler og beredskabscentraler i Norge samt Greater Copenhagen Fire Brigade, dansk politi og civilforsvar.
 
Bliksunds elektroniske patientjournal, EWA, har integreret Incendiums videoløsning. Dette giver støtte til bedre beslutningstagning og gør det muligt for ambulancepersonalet at konferere med en læge, der kan se video af patienten i ambulancen og se vitale parametre og andre målinger i realtid. Da begge virksomheder har erfaring fra andre beredskabstjenester, er de også ved at undersøge, hvordan Incendiums løsninger kan integreres i brandvæsenet og andre tjenester.
 
– I løbet af dette samarbejde har vi set, hvordan løsningerne passer sammen og dækker et voksende behov for videoløsninger. Ligesom Bliksund er vores løsninger udviklet i tæt dialog og samarbejde med brugerne for at sikre brugervenlighed i den operationelle anvendelse. At blive en del af Bliksund passer godt til vores fokus og kultur, og vi ser frem til at videreudvikle innovative løsninger til beredskabet og til at kunne arbejde endnu mere internationalt sammen, siger Thomas Baun, administrerende direktør hos Incendium. 

En milepæl

Det svenske investeringsselskab Monterro har specialiseret sig i nordiske softwarevirksomheder og købte Bliksund i februar 2021. Med fokus på international ekspansion og videreudvikling af produktporteføljen på Bliksunds digitale platform, ser de et stort potentiale i en fælles løsning fra Incendium og Bliksund.
 
– Dette er en milepæl for Bliksund, og det understøtter deres vækststrategi på bedste vis. Dette opkøb er et vigtigt skridt i videreudviklingen af banebrydende løsninger på et voksende marked og forbereder virksomheden på yderligere international ekspansion

siger Thomas Bill, administrerende direktør og medstifter af Monterro.

Siden Monterros indtog i Bliksund har den Grimstad-baserede virksomhed oprettet kontorer i Oslo og Lund i Sverige og har desuden åbnet sit eget udviklingskontor i Vietnam. Med Incendium om bord har de nu også ni nye medarbejdere og kontorer i Thisted, Roskilde og Ålborg. Gennemførelsen af overtagelsen er afhængig af dansk FDI-godkendelse.
 
– Vores mission er at hjælpe dem, der hjælper. En vigtig del af Bliksunds DNA og kultur er nærhed til brugerne og fokus på brugervenlige løsninger. Udover at få Incendiums løsninger med ombord, får vi også en gruppe af meget kompetente medarbejdere, der brænder for de samme ting som os. Vi ser meget frem til at kunne arbejde endnu tættere sammen, siger Janne T. Morstøl, CEO hos Bliksund.