Brug af live video og tethered droner for et mere innovativt akutberedskab på europæiske lufthavne

I samarbejde med Fotokite, en førende udvikler og producent af innovativ teknologi inden for tethered droner, havde vi den ære at deltage i en testdag i samarbejde med brand- og redningsindsatsen på en europæisk lufthavn. Formålet med dette var at udforske potentialet for, hvordan tethered droner, eller tøjrede droner, og software til fælles situationsforståelse kan forbedre processerne ved akutberedskabet på lufthavne uden at lukke luftrummet.  

Under en nylig testdag afholdt på en større europæisk lufthavn samarbejdede Fotokite og Bliksund for at demonstrere, hvordan lufthavnens akutberedskab kunne optimere beredskabet brandøvelser på en testflyvemaskines stel for at vurdere kapaciteten af Fotokites tethered droner med livevideo.  

IncidentShare arbejdede problemfrit med Fotokite-dronen og muliggjorde hurtig deling af livevideo, herunder termiske og almindelige billeder, til lufthavnens brandvæsnets kontrolrum. Denne kombination af teknologi kan markant forbedre den fælles situationsforståelse og give kontrol under virkelige nødsituationer. 

"Denne øvelse understregede den praktiske anvendelighed og effektivitet i den samlede integrerede løsning og gav indblik i, hvordan den kunne nytænke strategier for akutte hændelser på og omkring lufthavnsområder," siger Julia Fedorova, Marketing Manager hos Fotokite. 

 

 

Fotokite brugte IncidentShare til at sende live-optagelser til beredskabets kontrolrum, hvilket gav bedre bedre situationsforståelse og mere effektivt samarbejde


Testdagen på lufthavnen viser potentialet for samarbejde og innovation inden for nødresponsområdet. Den sømløse integration af Fotokites forbundne drone-teknologi og Bliksunds omfattende livestreaming løsning giver stort potentiale inden for lufthavnens nødberedskab.  

Janne Morstøl CEO Bliksund profil billede

 

"Det var en ære at deltage i denne test sammen med Fotokite og lufthavnsteamet. Dette samarbejde er klar til at etablere nye standarder og markere et betydeligt skridt fremad i udviklingen af løsninger inden for lufthavnssikkerhed, fælles situationsforståelse og beredskab", says Janne T. Morstøl, CEO at Bliksund

 

 

Læs mere om Fotokite og deres tethered drone teknologi her