Første danske kunde til elektronisk patientjournal: Vi mærker tydeligt, at det er fagfolk, der står bag

Fem måneder inde i samarbejdet med Bliksund er Event Medical Services glade for de dygtige hænder, de er landet i.   
event medical services

Den 1. november 2023 underskrev Event Medical Services, der blandt andet leverer præhospitale tjenester samt sygetransport og ambulancekørsel, en kontrakt med Bliksund, der gjorde dem til den første danske kunde af den elektroniske patientjournal, EWA. Selvom patientjournalen ind til videre primært bruges i Norge, som har et anderledes sundhedssystem end i Danmark, har det ikke været et problem – tværtimod.

mark resize
"Vi er jo et nyt marked for Bliksund, og det gør, at der helt naturligt er nogle rettelser og tilpasninger, så løsningen passer til os og ind en dansk kontekst. Og her har vi oplevet, at Bliksunds fagfolk har haft en meget imødekommende og åben tilgang til de behov, som vi har,”
siger Mark J. Zweidorff, partner og CFO hos Event Medical Services A/S og tilføjer: 

 

”Den her indledende proces har handlet om, hvordan Bliksunds løsning kunne tilpasses til vores behov – og ikke hvordan vi kunne tilpasse os løsningen. Der har været et meget stort fokus på os som kunde, og vi har oplevet et enormt engagement.” 

Mødt af fagfolk

For Event Medical services har det været ret unikt at arbejde sammen med Bliksunds team, der ligesom dem selv er fagfolk med stor erfaring inden for blandt andet det præhospitale område.

”Der ingen tvivl om, at hele teamet i Bliksund ved, hvad de laver. Man kan tydeligt mærke på dem, at de selv er vant til at være ”i marken”, og at de har en brancheforståelse, der gør, at man snakker samme sprog. Man bliver ikke bare mødt af en eller anden software developer, der sidder et eller andet sted på afstand,” siger Mark J. Zweidorff. 

event medical office5'

I trygge hænder

Når man som en mindre operatør skal i gang med at implementere ny teknologi, kan processen ifølge Mark J. Zweidorff virke en smule uoverskueligt. Og derfor har Event Medical Services været glade for den erfaring, som Bliksund har:

"Vi har været imponerede over den effektive styring af hele processen. Det er tydeligt, at vi samarbejder med en yderst professionel organisation, der har betjent lignende projekter gentagne gange. Det har været betryggende for os at vide, at alle detaljer er blevet håndteret med omhu. Det er tydeligt, at vores partnerskab ikke er det første af sin slags for dem, hvilket giver os tillid," siger Mark J. Zweidorff.

Efter planen vil EWA være implementeret til påske, og planen er, at det skal bruges alle de steder, det overhovedet kan hos Event Medical Services. Læs mere om EMS her

Læs mere om, hvordan Helse Midt i Norge har sparet tid og ressourcer samt øget patientsikkerheden, efter de begyndte at bruge EWA lige her