Google har tilføjet HEVC support i Chrome

I deres seneste update har Google slået HEVC support til i deres browser. HEVC står for High Efficiency Video Coding men omtales lige så ofte som h.265.  

google hevc support chrome bl

 

I deres seneste update har Google slået HEVC support til i deres browser. HEVC står for High Efficiency Video Coding men omtales lige så ofte som h.265.  

H.265-codec forbedrer videokvaliteten under udfordrende netværksforhold ved hjælp af en langt bedre komprimeringsteknologi, som gør at man kan sende video i højere kvalitet ved en lavere båndbredde.  

Med h.265 forbedres komprimeringen med op til 50% sammenlignet med h.264. Det vil sige at hvis vi før brugt 3 Mbit i upload til at sende video fra en enhed til IncidentShare-serveren, så skal vi med h.265 komprimeringen kun bruge 1,5 Mbit. Dette har en kæmpe betydning med streaming under bevægelse og særligt fra områder med dårlig mobildækning. 

Da vores primære fokus er at skabe løsninger, der hjælper beredskaber og lignende tjenester med at modtaget høj billedkvalitet med så lav forsinkelse, som muligt over almindelig mobil infrastruktur (3G, 4G, 5G) er dette en længe ventet feature for os. Det gør nemlig at vi nu kan gøre det muligt at streame i HEVC (h.265), direkte fra vores IncidentShare app. For vores brugere kommer det til at betyde bedre streaming fra dit device når du anvender vores IncidentShare app eller streamer fra et køretøj. 

HEVC har eksisteret i et stykke tid nu, men det er først blevet en standard i Google Chrome for nylig. Til brugere af Edge er der også gode nyheder. De brugere med nyeste version af Edge kan nemlig også begynde at bruge HEVC til at streame med. Tidligere har vi brugt filformatet h.264 til live stream, men nu hvor der er support for HEVC begynder vi at benytte dette. Herunder kan du se en step-by-step guide der hjælper dig til at benytte HEVC i stedet for h.264.  

GUIDE: Slå HEVC til i IncidentShare appen

Lige her kan du få hjælp til hvordan du slår HEVC til i stedet for h.264. Du vil opleve hurtigere og bedre livestream, selv med dårlig forbindelse. I fremtiden vil dette blive defaultindstillingen i appen.

Hvis du ikke allerede har adgang til IncidentShare og vores app så kan du prøve det gratis i 30-dage.

 
Gå ind på din Incidentshare app (enten via Google Play, eller Apples App Store)
  1. Tryk Broadcast
  2. Tryk på Indstillinger (tandhjulet)
  3. Tryk på Video
  4. Rul ned til Format under Encoder
  5. Vælg HEVC
  6. Tillykke, du streamer nu i HEVC format.