Innovationspartnerskabet ”Videosamtale med AMK” vinder DOGA-mærket

I 2020 blev Vestre Viken tildelt midler fra Innovation Norge til at udvikle en løsning i projektet “Videosamtale med AMK” i samarbejde med Bliksund (tidligere Incendium) og deres partnere. Under årets DOGA-prisuddeling den 16. marts får projektet DOGA-mærket for design og arkitektur, fordi videoløsningen giver operatører og ambulancepersonale en bedre situationsforståelse og dermed større mulighed for at redde liv. 


Innovationspartnerskabet Videosamtale med AMK vinder DOGA-mærket blog hero billede

 

“Havde jeg bare kunne se det” var en almindelig sætning blandt dem, der bemander nødtelefonerne på AMK-centralen hos Vestre Viken HF. Vestre Viken tog deres ansattes ønske om en videoløsning alvorligt og satte derfor gang i innovationsprojektet i 2020 med Lise Mette Lindland i spidsen.

Målet var at lave en brugervenlig og sikker løsning til videosamtale mellem 113-indringere og AMK-centralen. Ved at kunne se det samme, som personen der ringer ind, ville operatøren på AMK-centralen få en bedre forståelse af situationen og derved kunne sikre færre misforståelser og bedre vejledning.

Incendium, som nu er en integreret del af Bliksund, var hovedleverandør i projektet med deres videoløsning. Med sig ind i projektet havde de også deres partnere NoA Ignite, KindPeople og Public Intelligence.

Dette innovationsprojekt blev starten på en videoløsning, som nu bruges af AMK-centraler, lægevagt-centraler og andre akutte indsatser både i Norge og internationalt.

 

- Det har været en ære at være en del af dette samarbejde, og vi er stolte af at projektet vinder DOGA-mærket. Her har mange gode aktører arbejdet sammen for at komme frem til en løsning til stor gavn for sundhedspersonalet derude. Det er stort at vide, at Bliksunds videoløsning bliver brugt som grundlag i denne løsning, siger Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund A/S.

 

Modtagerne af DOGA-mærket for dette projekt er:

  • Vestre Viken HF
  • NoA Ignite
  • Kind People AS
  • Public Intelligence
  • Bliksund AS

Læs mere om samarbejdet mellem Vestre Viken og Incendium (købt af Bliksund i 2022) her: