Livevideo - styrker akutberedskabet hos Räddningstjänsten Skåne Nordvest

Livevideo er blevet en værdifuld ressource for redningstjenesten i Skåne Nordvest. Brugen af video har optimeret måden redningsmandskabet opererer på, ved muliggørelse af realtidsmonitorering og koordinering af begivenheder. Dette har markant forbedret responsen ved kritiske hændelser. 

Livevideo - styrker akutberedskabet hos Räddningstjänsten Skåne Nordvest blog hero billede

Redningstjenesten Skåne Nordvest har været first movers og har arbejdet med live streaming allerede siden 2010. Alle er vant til at filme, og live streaming er en naturlig del af hverdagen, uanset om det er droner, bodycams eller kameraer på køretøjer. Mattias Johansson arbejder med koordinering og ledelse af redningstjenesten og har arbejdet med Incidentshare de seneste tre år.

"Räddningstjänsten Syd introducerede os for selskabet og anbefalede brugen af SMS til Video. Efter at have set en demonstration af løsningen var vi overbeviste om, at den ville forbedre og styrke vores brug af video markant fremadrettet”, siger Mattias Johansson.

Redningstjenesten Skåne Nordvest er placeret i Helsingborg og består af 275 ansatte fordelt på fire fuldtidsstationer, fem deltidsstationer samt RSNV-räddningsvärn. De dækker området Helsingborg, Ängelholm, Örkelljunga og Bjuv med ca. 220.000 indbyggere.

 

Beslutningsstøtte med information i realtid 

Livevideo giver mandskabet mulighed for at træffe beslutninger baseret på data i realtid. Dette er især vigtigt i komplekse situationer, hvor hvert sekund tæller. For dem, der sidder på centralen, giver det bedre situationsforståelse.

mattias skåne"Når vi for eksempel har hændelser ved store bygninger, hvor det er udfordrende at få overblik over området, bruger vi droner eller fastmonterede kameraer på køretøjerne. Det giver bedre overblik og er mindre ressourcekrævende end at sende mandskab ud for at rekognoscere, siger Mattias Johansson.

 

Redningstjenesten har implementeret brug af bodycams for at styrke sikkerheden, dokumentationen og effektiviteten i deres operative tjeneste. Ofte bruges bodycams af indsatsledere, og disse streamer konstant, så alle begivenheder på hændelsesstedet bliver fanget. Ved at udstyre indsatsledere med bodycams får redningstjenesten øjeblikkelig adgang til visuel dokumentation af hændelsen.

Denne tilgang giver værdifuld indsigt i realtid, og når den kombineres med brugen af droner og bilkameraer, skabes en mere omfattende forståelse af situationen.

To brandmænd bruger incidentshare i bagende af indsatsleder køretøj

Mere effektiv og bedre brug af ressourcer 

Gennem livevideo kan mandskabet of den operative enhed få øjeblikkelig indsigt i hændelsens omfang. Dette gør det muligt at vurdere situationen hurtigere og mere præcist. Med fælles situationsforståelse kan centralen også sende de rette ressourcer til hændelsesstedet.

"Ved at dele livevideo kan forskellige teams og nødberedskaber arbejde mere effektivt sammen. Derudover giver det mulighed for at vise mandskabet der er på vagt hjemmefra, hvad der sker, så de kan vurdere, om de skal involvere sig. Dette bidrager til forbedret kommunikation og mere koordinerede indsatser under kritiske operationer, siger Mattias Johansson.

 

Tilknyttet SOS Alarm 

SOS Alarm er en centraliseret alarmcentral, der håndterer nødsamtaler og alarmer på vegne af forskellige nødtjenester, herunder ambulancetjenester og brandvæsen. Redningstjenesten modtager i dag deres opgaver via SOS Alarm og taler ikke direkte med indringerne. De lytter med og skal ofte ringe op bagefter for at kunne sende link, så de kan filme.

"Vi har længe ønsket, at SOS Alarm og IncidentShare kunne arbejde sammen. Det ville have gjort det lettere, hvis vi fik billeder tidligere i hændelsen," siger Mattias Johansson.

 

Læs mere her: https://rsnv.se/om-oss/