Nu kan If vurdere forsikringsskader via videoopkald

Forsikringsselskabet If har netop lanceret en videoløsning, der gør det enklere for kunderne at få behandlet en skade.

if forsikring
 
Nu slipper kunderne hos If forsikring for at skulle til computeren for at sende billeder af den skade, de gerne vil anmelde og for usikkerhed om, hvorvidt de har sendt de rette oplysninger. De kan nu med et enkelt klik på et link i en SMS sende livevideo af skaden, imens de har skadebehandleren i telefonen, og dermed få oprettet skaden med det samme.

 

IncidentShare udvalgt efter test

Videoløsningen er en Videolink, som leveres af softwarevirksomheden Bliksund AS. Netop denne løsning er udvalgt på baggrund af en testperiode, hvor If har afprøvet flere video-systemer.

Vi har testet videoløsninger fra forskellige leverandører, som opererer på det nordiske marked. Valget faldt på Bliksund, fordi deres løsning er enkel og intuitiv at anvende for både kunder og medarbejdere. Samtidig oplevede vi gennem testprocessen et godt samarbejde med Bliksund, der viste stor forståelse i forhold til at tilpasse videoværktøjet til de forskellige forretningsområder i If, hvor vi anvender video,

forklarer Peter Kristensen, der er forretningsudvikler i If og har ansvaret for den nordiske aftale med Bliksund.

Tryghed for kunden og sikkerhed for forsikringsselskabet

Videolink vil give kunder tryghed i forbindelse med en skadesanmeldelse. De skal ikke længere være usikre på, om de nu får fortalt de rette oplysninger om skaden. Forsikringsselskabets medarbejder vil guide kunden i, hvad der skal tages video af for at kunne vurdere skaden bedst muligt. Kunden slipper også for at skulle til sin computer efterfølgende for at sende billeder og information, hvor der også ofte kan opstå en tvivl om, om det er gjort rigtigt.

Samtidig sikrer videotakseringen, at taksatorer og andre skadesmedarbejdere får korrekte og valide oplysninger ind om skaden. Det kan desuden være med til at mindske forsikringssvindel.

Mere effektiv og præcis skadesanmeldelse

Videolink giver et hurtigt og præcist billede af skaden, hvilket betyder, at kunden ofte kan få svar på dækning af skaden med det samme. Det sparer både kunden og forsikringsselskabet tid. Netop den korte skadebehandlingstid har stor betydning for kundeoplevelsen og er medvirkende til Ifs høje kundetilfredshed.

Det er både vores kunder og medarbejdere, der har fordele ved live-streamingen. Vi tilbyder allerede i dag vores kunder at bruge live-streaming i situationer, hvor vi førhen har bedt om kvitteringer og billeder sendt pr. mail. For kunden betyder det, at de hurtigt kan få afklaret spørgsmål og som oftest få færdigbehandlet sagen i første samtale. Som en kunde sagde: Det er så nemt, at det er ligesom FaceTime, bare uden mig selv på billedet,

forklarer Camilla Maarslet, teamleder i Bygningsskade hos If.

Camilla Maarslet ser desuden gode muligheder for at tage videoløsningen i brug på flere arbejdsområder i If.

Nordisk aftale med muligheder

If er Nordens største forsikringsselskab og efter den vellykkede opstart i Danmark vil Videolink blive implementeret også i Norge, Sverige og Finland, når de enkelte lande er klar til det.

Vi ser et stort udviklingspotentiale for SMS-til-Video i denne nordiske aftale med If. Løsningen kan ikke bare anvendes til besigtigelse og taksering af skader, men også på mange andre områder som f.eks. ved indtegning af nye kunder, hvor f.eks. risikoen på en ejendom skal vurderes og forsikringspræmien beregnes. Med SMS-til-Video kan If se lige så meget som med det blotte øje – sommetider endda mere, fordi det er muligt at zoome ind. Vi tror på, at flere forsikringsselskaber fremadrettet vil bruge disse muligheder – også her i kølvandet af corona,

 

siger Thomas Steen Vilhelmsen, der er Sales Manager ved Bliksund AS.