Bliksund ekspanderer ind i det danske marked – bliver partnere med Systematic

For at styrke vores yderligere ekspansion i Norden indgår Bliksund et samarbejde med Danish Systematic. Systematic er Danmarks førende leverandør af løsninger til sundhedssektoren. Sammen ønsker Bliksund og Systematic nu at indtage det danske og internationale marked.

Bliksund bliver partnere med Systematic blog hero billede

Danske ambulancer og akutlægebiler har brug for et nyt patientjournalsystem. For at imødekomme dette behov har Bliksund indgået et samarbejde med det danske softwarefirma Systematic. Systematic leverer det elektroniske patientjournalsystem Columna CIS, som i øjeblikket anvendes i tre vestdanske regioner. Derudover leverer de løsninger til hjemmesygepleje i kommunerne. Med det førende ambulancejournalsystem Bliksund EWA (Emergency Worker Assistant) supplerer virksomhederne hinanden og vil sammen stå stærkt, når fem danske regioner går ud i et nationalt udbud om et nyt digitalt ambulancejournalsystem.

 

Janne Morstøl CEO Bliksund profil billedeSystematic og Bliksund har løsninger, der kan sikre et sammenhængende patientforløb. Som en førende leverandør af løsninger til det danske sundhedsvæsen bidrager Systematic med værdifuld viden, erfaring og fodaftryk i Danmark. Norden er førende inden for e-sundhed. Systematic har allerede en solid international position, og sammen har vi en ambition om at bringe vores løsninger ud til akutte og sundhedsfaglige medarbejdere internationalt.

Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Bliksund

 

 

 

Et partnerskab med internationalt potentiale

Trods det indledende fokus på det kommende danske nationale udbud af en ny, elektronisk ambulancejournal ser Bliksund også store muligheder internationalt. Systematic leverer sundheds- og forsvarsløsninger til flere virksomheder verden over, og begge virksomheder mener, at deres fælles portefølje vil styrke deres position inden for præhospital pleje både i Danmark og internationalt.
 
Efter at have set Bliksunds EWA er vi overbeviste om, at løsningen er den rigtige for de danske ambulancer, ambulanceflyvninger, ekspeditionscentraler og hospitaler.Systematic stræber efter at muliggøre det komplette kontinuum af pleje på tværs af hele sundhedskæden. Vi stræber efter at samle sygehuse, læger, kommunale behandlere og borgere til ét patientforløb. Med Bliksund EWA lukker vi hullet ved også at kunne understøtte den præhospitale pleje,
siger Henrik Jespersen, GSVP hos Systematic.
Jespersen understreger vigtigheden af, at Bliksund og Systematic har de samme kerneværdier.
 
Bliksund EWA er udviklet af paramedicinere, til paramedicinere. Systematic har fulgt samme princip i udviklingen af EHR-systemet (Electronic Health Record) til de danske regioner - i tæt samarbejde med læger og sygeplejersker. Derfor er begge vores løsninger anerkendt som meget brugervenlige. Det er fordi de er lavet i samarbejde med de mennesker, der bruger dem,
siger Janne T. Morstøl, administrerende direktør i Bliksund.
 
Siden Monterro blev investor i 2021, har Bliksund haft et stærkt fokus på internationalisering og markeder uden for Norge. Med åbningen af et kontor i Sverige tidligere på måneden og et partnerskab med Systematic i Danmark begynder det nordiske initiativ nu at tage form.