Monaco Formula 1 Grand Prix og IncidentShare

Til Formel 1 Grand Prix i Monaco skal sikkerheden være i top. Det er et stort ansvar for Monacos brandvæsen og politi at have styr på alle enheder og menneskemængden og de skal gerne være bedst klædt på, når de mange tilskuere kommer til byen. En vigtig kapacitet for beredskabet er live stream som Bliksund leverer via IncidentShare. Dette giver politi og brandvæsen lynhurtig overblik over situationer, der kræver hurtig håndtering.

Monaco Formula 1 Grand IncidentShare blog hero billede

Photo: Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco (IncidentShare platformen kan ses på skærmen længst til højre).

Nerven i Monacos beredskab

Le Centre de Gestion des Evènements et de Conduite des Opérations de Secours (CGECOS) er brandvæsenets store vagtcentral, der overvåger alle alarmer 24 timer i døgnet året rundt. 

Dette operationelle center er udstyret med funktioner både inden for operationel ledelse (kortlægning, ressourcestyring mv. ), men har nu også mulighed for at få videostreaming fra droner og andre kamerakilder ind, via deres IncidentShare platform. Incidentshare-platformen blev integreret med Monacos andre nødtjenester for at give et koordineret svar under enhver form for hændelse. 5 bureauer i hele Monaco modtog sikkert live stream via IncidentShare-platformen.

 

Grand Prix giver ekstra udfordringer

Under Grand Prix reagerer brandvæsnet (Corps des Sapeurs-Pompiers de Monaco og det monegastiske politi (Direction de la Sûreté Publique) på hændelser lige fra trafikulykker til brændstof- og kemikaliespild, luftfarts- og vandvejsulykker. De mange opgaver sammenholdt med Monacos infrastruktur giver anledning til grå hår.

Brandvæsnet i Monaco havde et ønske om at være i stand til hurtigt at observere specifikke områder omkring racerløbet og dermed kunne træffe de korrekte beslutninger i tilfælde af en hændelse. Med det resultat at de korrekte ressourcer blev sendt afsted og de kom hen hvor det var til mest gavn.

Bliksund stod klar med en løsning der kunne støtte de monegaskiske myndigheder med sikker og krypteret streamingløsning. Politi og brandvæsen i Monaco har nu haft samarbejde med Bliksund i over tre år og bruger fortsat IncidentShare både til at opretholde sikkerhed under Grand Prix 2022.

 

grandstand monaco grand prix'