Sikker live stream og tracking af din drones flyvetur

Vi har fået fingrene i en DJI Enterprise Mavic 3 og er i fuld gang med at teste live GPS i vores videoløsning IncidentShare.

IncidentShare DJI RC pro blog header billede

Da muligheden for at teste funktionerne med både DJI Mavic 3 og RC Pro Enterprise controller dukkede op, slog vi uden tøven til. En stor del af vores passion ligger i at være nysgerrige overfor nye teknologier og gadgets. 

For 10 år siden startede vi med droner og live stream og vi har fra starten arbejdet med at gøre video streaming sikkert. Det er ikke et fokus som producenterne af kameraer har haft og her har vi f.eks. bidraget ved at finde måder at gøre rtmp live stream med DJI droner mere sikkert. 

GPS-positionering i realtid 

Dronen Mavic 3 Enterprise kommer med en RC Pro controller, som er en controller med skærm og computer indbygget med masser af features. Controllerens computer kan vi få adgang til via DJI’s Cloud API, og det er her det bliver rigtig sjovt for os.   

Ved at få adgang til både controller og dronens GPS kan vi nu begynde at se på måder til at samle det i vores videoløsning IncidentShares indbyggede kort. 

Med protokollen MQTT kan vi med meget stor nøjagtighed og lav forsinkelse hente oplysninger om, hvor dronen og controlleren befinder sig i realtid. Det regner vi med at vi kan finde en måde at bruge til at hjælpe vores kunder til at skabe endnu bedre overblik og kommunikation. 

Peter Philip Michaelsen

“En af de ting der gør det spændende at arbejde ved Bliksund er vores fælles nysgerrighed for nye teknologier. At finde nye løsninger i fællesskab og sige ’hey, kan vi gøre det på denne måde i stedet’ er noget der virkelig driver vores team.  

Og ja, så er det også sjovt for os udviklere at få lov til at lege og flyve med drone i arbejdstiden” 
 
Peter Phillip Michaelsen – System Developer og frontmand for test med DJI droner

Størst mulig sikkerhed 

Vores kunder efterspørger høj sikkerhed, både ved livestream, men også når det gælder lagring og streaming af video. Vores livestream videoprotokoller til eksempelvis droner, er typisk rtmp og rtmps, men IncidentShare er bygget til at lave ekstra kryptering omkring videokilden.  

Alt indhentet video bliver også lagt på sikre servere. 

Bliksund er altid klar til at hjælpe 

Udover hjælp til livestream med droner, hjælper vi også med how to guides, bl.a. hvordan du kan livestreame fra et DJI OSMO action kamera. Se den her 

Har du spørgsmål og gerne vil høre mere om vores arbejde med droner og livestreaming så kontakt os her:

Kontakt os