Teamspirit og innovation med Bliksund Hackathon 2024

Som en virksomhed, der er dedikeret til at levere innovative løsninger til beredskabstjenester, blev udviklerne hos Bliksund inviteret til et todages hackathon for at fremme kreativitet, holdånd og innovation på tværs af de forskellige lande, løsninger og kontorer.

hackathon 1

 

Sætter scenen for innovation

Hackathons er blevet en hjørnesten for innovation i udvikling af teknologi og tilbyder en unik blanding af kreativitet og samarbejde. Med udviklere spredt over Norge, Danmark, Holland og Vietnam var det særligt vigtigt at inspirere til kreativitet og samtidig fusionere kulturer og opbygge følelsen af et samlet team.

Et hold på 33 udviklere blev opdelt i 12 teams og fik 1,5 dag til at generere innovative idéer. Ifølge juryen skulle disse idéer have en vis wow-faktor, løse et relevant problem, forbedre effektiviteten og de interne processer samt øge værdien for brugeren. 

Teams på tværs af landegrænser

Succesen af et hackathon er afhængig af at fremme samarbejdet mellem teams, der normalt ikke arbejder sammen, især når de er spredt over forskellige steder. Vi tog denne udfordring op ved at bruge teknologi og kommunikationsværktøjer til at bygge bro over den fysiske afstand mellem holdene. Stian Eide, Technical Group Manager for virksomhedens videoløsning, IncidentShare, sagde: 
stian eide resize
"Det har været fedt at se, hvordan teams fra forskellige baggrunde og nationaliteter har arbejdet sammen om at omsætte deres innovative idéer til konkrete projekter. Dette samarbejde på tværs førte ikke kun til et vellykket hackathon, men styrkede også den samlede teamspirit,"
Stian Eide, Technical Group Manager

 

hackathon 2

I et miljø, hvor alle stemmer bliver hørt, og alle bidrag bliver værdsat, har Bliksunds hackathon været mere end en konkurrence:

1715148919796"Hovedformålet med at arrangere et hackathon var at give vores udviklere mulighed for at arbejde med noget anderledes, have det sjovt og lære nye løsninger og teknologier. Når jeg ser de endelige præsentationer, er jeg så imponeret over, hvad vi har opnået på bare to dage, og jeg er sikker på, at vi også har fået nogle nye ideer til, hvordan vi kan udvikle vores produkter yderligere,"
Maren Elise Rønneseth Technical Group Manager og projektleder for hackathonet 


En jury på tre personer skulle evaluere 12 projekter, og de to vindere af Hackathonet var projekterne Objektgenkendelse i video streams og CRS GRID-modul. Alle projekterne imponerede juryen med deres innovative og smarte forslag. Som Martin, en af de tre jurymedlemmer, udtrykte det: 
Martin Kasseth resize
"Begge vinderhold har skabt løsninger, som har potentiale til at give vores kunder stor værdi i fremtiden. Det første hold skabte et proof of concept for at integrere vores Crash Recovery System i vores GRID-løsning, og det andet hold brugte AI til at generere tekst fra dronevideo, som f.eks. kan bruges til registrering af bilnummerplader."
Martin Alexander Kasseth, Business Development Director hos Bliksund