Bliksund lancerer helt ny videofunktion til deres elektroniske patientjournal, EWA
En ny funktion i den elektroniske patientjournal, EWA, gør det muligt for akutpersonale i ambulancer at konferere over livevideo med specialviden fra sygehuset. Ved at integrere videokonsultation direkte i patientjournalen giver man personalet optimal støtte i de hurtige beslutninger, det skal tages i akutte situationer.
Når ambulancer rykker ud, er det med personale, der er uddannede i at håndtere og behandle akutte situationer. Nogle gange opstår der situationer, hvor akutpersonale har brug for hjælp og rådgivning fra en speciallæge. Den hjælp er nu blot et klik væk i de ambulancer, der bruger den elektroniske patientjournal EWA eller PPJ som forkortelsen er til den præhospitale patientjournal.
"Vi er hele tiden i dialog med brugerne af vores elektroniske patientjournal EWA, og vi har oplevet en stor efterspørgsel på netop video. I tæt samarbejde med sundhedsfagligt personale har vi nu udviklet funktionen, der gør det muligt at holde livevideo-konsultationer med medicinske fagfolk.,”
siger Mikkel Krogh Sørensen, Product Manager EWA, Bliksund
Den nye funktion bygger på teknologien bag Bliksunds livevideo-løsning IncidentShare, der allerede bruges i dele af det danske sundhedsvæsen – heriblandt AMK-centralen i Region Nordjylland, der har brugt løsningen med succes siden 2019.
De danske brugere af EWA, Event Medical Services, ser frem til at bruge den nye funktion, som de ikke er stødt på i andre elektroniske patientjournaler:
“Vi forventer meget af den nye funktion, for der er virkelig noget at komme efter. Vi synes især, at funktionen er anvendelig, når der er tale om patienter med neurologiske problematikker. Det, at vi kan have en neurolog med live på skærmen, der kan følge med i vores undersøgelser og rådgive os, det vil i høj grad forbedre behandlingen og dermed patientsikkerheden,”
siger Mark J. Zweidorff, partner og CFO hos Event Medical Services ApS
Udover at patienterne kan få en mere specialiseret behandling i ambulancerne, så kan den nye funktion desuden bidrage til at forhindre unødvendig hospitalsindlæggelse og dermed spare ressourcer.
Bedre kommunikation og patientsikkerhed
Akutpersonale oplever i nogle tilfælde, at lyd og tekst ikke er tilstrækkeligt til at beskrive en aktuel situation over for eksterne. Ved at bruge video bliver det muligt for personalet at kommunikere visuelt og overlevere informationerne i realtid. Det bidrager til, at de medicinske fagfolk får et klarere billede af situationen.
Udover at videofunktionen skaber et mere klart billede af situationen, bliver kommunikationen også yderligere forstærket af, at alle data og målinger på patienten i den elektroniske patientjournal er tilgængelig samtidig. Det gør, at akutpersonalet kan gennemføre videokonsultationen, samtidig med at de har adgang til undersøgelsesresultater direkte fra patientjournalen.
“Med integrationen af livevideo-konsultationer direkte i patientdatakonteksten sikrer vi, at sundhedspersonalet får en omfattende forståelse for patientens tilstand. Den nye platform gør det muligt at træffe bedre beslutninger og levere en bedre behandling,” siger Janne T. Morstøl, CEO i Bliksund